berghut italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
berghut alpen italie
Prijzen & boeken » 

Klein hotel met 9 kamers in een berghut op een hoogte van 1785 meter aan een helder bergmeertje in de Italiaanse Alpen.

  • Regio: Lombardije (Noord-Italie)
  • Plaats: Monno
  • Type: berghut
  • Voorzieningen (o.a.): restaurant
  • Ligging: in de bergen
  • Bijzonder: sfeervol klein hotel in een berghut

Dit kleine hotel met 9 kamers ligt in een afgelegen berghut op een hoogte van 1785 meter aan een helder bergmeertje in het noorden van Italie.

De rifugi (letterlijk ‘schuilplaats’) in de Italiaanse Alpen waren oorsponkelijk berghutten die reizigers die de bergen door moesten een schuilplaats te bieden in geval van slecht weer of slaapplaats voor de nacht. Met de opkomst van het toerisme zijn de meeste rifugi omgebouwd tot kleine, vaak eenvoudige maar sfeervolle hotels met restaurant.

Deze rifugio ligt in de Val Camonica, een bergachtig gebied ten noorden van het Iseomeer dat vooral beroemd is geworden om de meer dan 140000 prehistorisch rotstekeningen die hier zijn teruggevonden en sinds 1979 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Het hotel is veelal ingericht met sfeervolle houten meubelen die aansluiten bij de natuurlijke omgeving waarin het ligt. Het restaurant serveert typische streekgerechten en er is gratis wifi en een speeltuin. Huisdieren zijn hier ook van harte welkom.

Het hotel is met de auto bereikbaar en ligt op ongeveer 80 kilometer van het vliegveld van Orio al Serio (Bergamo Milaan). Vanuit Nederland zijn er dagelijks vluchten naar dit vliegveld.

Reviews lezen 1 review – reviews lezen