hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
hotel bergamo
Prijzen & boeken » 

Vintage hotel met de inrichting uit de jaren zestig gelegen in het prachtige oude centrum van Bergamo gelegen in het hoge deel van de stad.

  • Regio: Lombardije (Noord-Italie)
  • Plaats: Bergamo
  • Type: vintage hotel
  • Voorzieningen (o.a.): restaurant
  • Ligging: in het oude centrum (Bergamo Alta)
  • Bijzonder: vintage meubilair uit de jaren zestig

Dit hotel opende in 1964 de deuren. Sindsdien heeft de tijd er stil gestaan zo lijkt het wel. Het meubilair bestaat grotendeels nog uit de originele stoelen, bureautjes, kapstokjes en badkamertegeltjes uit de begintijd. De sfeer van de jaren zestig is hier nooit weggeweest.

Het hotel ligt op 3 minuten lopen van de Basiliek Santa Maria Maggiore en op 50 meter van de kabelbaan die de Cittá Alta (de ‘hoge stad’, het middeleeuwse gedeelte) en de Cittá Bassa (de ‘lage stad’, het nieuwere deel) verbindt. Het station ligt in het lage gedeelte op 2 kilometer afstand.

Bergamo is één van de mooiste steden van Noord-Italie en ideaal voor een weekendje weg. Het ligt op 6 kilometer van het vliegveld Orio al Serio (Milaan Bergamo). Vanaf het vliegveld rijdt er iedere 20 minuten een bus naar het centrum van Bergamo.

Het hotel is een familiebedrijf en wil vooral de functie van de herberg van vroegere tijden bekleden: een familiebedrijf met de nadruk op gastvrijheid en goed eten.

Het restaurant serveert vooral gerechten uit de tradionale streekkeuken van Bergamo zoals het typische streekgerecht casonsèi, risotto alla bergamascha en polenta taragna. Het restaurant heeft ook een sfeervolle retro-inrichting met vele oude koperen pannen aan het houten plafond en vele andere snuisterijen uit andere tijden.

De kamers zijn eenvoudig ingericht en ademen een sfeer van andere tijden. Alle kamers zijn voorzien van wifi, satelliet-tv en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben een balkon. s’Ochtends staat er een Italiaans ontbijt klaar voor de gasten. Op aanvraag is het mogelijk glutenvrij te eten.

Reviews lezen Erg goed – reviews lezen