hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
hotel venetie
Prijzen & boeken » 

Dit vijf sterrenhotel ligt op zijn eigen prive-eilandje in de lugane van Venetie op een kwartiertje varen van het centrum.

    • Plaats: Venetie (Noord-Italie)
    • Type: luxe hotel, wellness hotel
    • Voorzieningen (o.a.): zwembad, wifi, ontbijt
    • Ligging: in de lagune
    • Bijzonder: hotel op een prive-eilandje met uitzicht op Venetie

Dit luxe hotel opende vorig jaar haar deuren op het eilandje Sacca Sessola in de lugane van Venetie. Het eilandje werd in 1870 aangelegd. Op het eilandje kwam een ziekenhuis, er werd een kerk gebouwd en er werden moestuinen aangelegd en olijfbomen geplant. Het ziekenhuis en was tot 1979 in functie en werd toen defintief gesloten. Er bleven nog enkele broeders achter op het eilandje maar de laatste jaren was het een onbewoond en in verval geraakt eiland.

Enkele jaren geleden werd het eilandje van 16 hectare verkocht aan JW Marriot hotels die de kans zag om hun gasten een rustig verblijf in Venetie te bieden ver weg van de massa’s toeristen in de stad. Het hotel veranderde de naam van het eilandje in Isola delle Rose (Rozeneiland), hoewel het voor de Venetianen altijd Sacca Sessola zal blijven.

Het hotel ligt in het voormalige volledig gerestaureerde en gerestylde ziekenhuis dat werd uitgebreid met een spa en een infinity pool op het dak met uitzicht op Venetie. Verder zijn er vier restaurants waarvan één – Dopolavoro – met een Michelin-ster. Het hotel heeft weelderige tuinen en ook de negentiende eeuwse kerk staat er nog. Een gratis boot brengt gasten naar het San Marcoplein en weer terug naar het hotel.

Het hotel heeft 250 luxe kamers en suites. Alle kamers en suites zijn voorzien van airconditioning en een moderne inrichting. De kamers liggen verspreid over het hoofdgebouw en verschillende bijgebouwen die allemaal op loopafstand van elkaar liggen.

Reviews lezen Heerlijk – reviews lezen