hotel piemonte
hotel piemonte
hotel piemonte
hotel piemonte
hotel piemonte
hotel piemonte
hotel piemonte
Prijzen & boeken » 

Hotel met zwembad en restaurant gelegen op het voormalige landgoed van de koninklijke familie Savoye waar in 2004 Slow Food zijn gastronomische universiteit opende.

    • Plaats: Pollenzo (Piemonte)
    • Type: kasteel/boerderijhotel
    • Voorzieningen (o.a.): zwembad, restaurant, hot tub
    • Ligging: landelijk
    • Bijzonder: gelegen op in het gebouw van de gastronomische universiteit
Als je van goed eten houdt moet je in dit hotel zijn. Het hotel ligt op het terrein van de Universiteit der Gastronomische Wetenschappen en van de Wijnbank.

Het neogotische gebouw waarin het hotel ligt werd in de eerste helft van de negentiende eeuw gebouwd in opdracht van koning Karel Albert van Savoye. Het gebouw ligt rond een binnenplaats dat het een bijna middeleeuwse sfeer geeft, zoals dat in die tijd de mode was.

Al in 1843 wordt er een eerste bijeenkomst gehouden van agrarische wetenschappers en eind jaren negentig van de vorige eeuw wordt het gebouw op initiatief van Slow Food gerestaureerd en sinds 2004 huisvest het de door Slow Food opgerichte Universiteit der Gastronomische Wetenschappen van Pollenzo. Naast het hotel en de universiteit ligt er een ook een prestigieus restaurant op het terrein. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het hotel ligt op korte afstand van Alba en Bra op de grens tussen de Langhe en de Roero. Het hotel heeft een buitenzwembad, restaurant, bar, Turks stoombad, hot tub en fitnessruimte. Het zwembad biedt mooi uitzicht op de 2 hectare tuinen die om het hotel heen liggen.

De kamers van zijn voorzien van gratis internet, een flatscreen-tv met satellietzenders en een minibar.

Reviews lezen Fantastisch – reviews lezen