Hotel Lampedusa

Hotel Lampedusa

Het Spiaggia dei Conigli op het eilandje Lampedusa is uitgeroepen tot het mooiste strand van Europa en Italie en het op twee na mooiste strand ter wereld. Het strand maakt deel uit van een natuurgebied midden in de Middellandse Zee waar de Karetschildpad haar eieren legt en dolfijnen zich regelmatig aan toeristen laten zien.

Het Spiaggia dei Conigli (Konijnenstrand) ligt op minuscule eilandje Isola dei Conigli (Konijneneiland) in de Middellandse Zee. Het eilandje is te bereiken via een zwemtocht van ongeveer 30 meter vanaf het eiland Lampedusa in Zuid-Italie. Naast schildpadden leven er voor de kust van het eilandje dolfijnen en manta’s. Het eiland overtreft qua schoonheid zelfs de stranden van de Seychellen, Costa Rica en Australie.

Lampedusa heeft enkele prachtige hotels, van karakteristieke natuurstenen huisjes tot sfeervolle hotels met uitzicht op de haven en luxe resorts met alles erop en eraan.

Dit zijn de best gewaardeerde hotels van Lampedusa:

1. La Calandra Resort
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen bovenop de kliffen van Cala Creta op 600 meter van het strand. Alle kamers hebben een terras.

2. Hotel Luagos Club
Hotel Lampedusa – Hotel met zwembad en ligbedden op het strand. De kamers liggen verspreid over het park en hebben een eigen terras.

3. Porthotel Calandra
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen aan de haven en op 10 minuten van het strand Spiaggia dei Conigli. Het hotel heeft Siciliaans restaurant en een terras met zeezicht.

4. I Dammusi di Borgo Cala Creta
Hotel Lampedusa – Unieke accommodaties in de traditionele natuurstenen huizen die typisch zijn voor Lampedusa. Alle kamers hebben een terras en kleine tuin. Het restaurant serveert mediterrane gerechten.

5. Hotel O’scià
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen midden op het eiland Lampedusa op 600 meter van het strand. Gasten van dit hotel profiteren van kortingen bij de plaatselijke stranden en restaurants en op boottochten rond het eiland.

6. Relais Isole del Sud
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen op een rotsklif met uitzicht op de Baai van Cala Creta en met een restaurant met visspecialiteiten. Iedere avond gratis aperitief en gratis gebruik van 50cc scooter.

7. Cala Madonna Club – Resort
Hotel Lampedusa – Hotel met klassieke accommodatie in een traditioneel stenen huis met uitzicht op zee op 3 minuten lopen van de stranden van Cala Croce en Cala Madonna.

8. Blue Bab B&B
Hotel Lampedusa – Bed & Breakfast op 850 meter van het centrum van Lampedusa met een gratis pendeldienst van/naar de luchthaven Lampedusa en een restaurant met lokale specialiteiten.

9. Hotel Guitgia Tommasino
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen op een steenworp afstand van het strand van Guitgia. Alle kamers hebben een balkon of een terras en uitzicht op zee.

10. Hotel Il Faro Della Guitgia Tommasino
Hotel Lampedusa – Hotel gelegen naast het strand van Guitgia. Het hotel wordt beheerd door de familie Tommasino en biedt een vriendelijke, persoonlijke service.

Lampedusa is één van de Elagische Eilanden midden in de Middellandse Zee tussen Italie en Tunesie. De eilandengroep hoort bij het grotere eiland Sicilie in Zuid-Italie.