hotel como
hotel como
hotel como
hotel como
hotel como
Prijzen & boeken » 

Klein hotel met parkeerplaats in een negentiende eeuws pand op tien minuten lopen van de binnenstad van Como. Ook ideaal als doorreishotel.

    • Plaats: Como (Noord-Italie)
    • Type: klein hotel
    • Voorzieningen (o.a.): wifi, parkeerplaats
    • Ligging: 800 meter van de binnenstad
    • Bijzonder: klein historisch hotel met een leuke ligging

Dit hotel met 13 kamers ligt in het historische deel van Como tussen restaurantjes, barretjes en winkeltjes.

Het hotel werd in de negentiende eeuw geopend als herberg. Het is recentelijke volledig gerestaureerd waarbij oude elementen zoals de stenen muren en houten balkenplafonds bewaard zijn gebleven. In combinatie met de moderne stijl, kleurrijke inrichting en kunstwerken van lokale artiesten geeft dit het hotel een eigen sfeer.

In tien minuten loop je van het hotel naar de gezellige binnenstad rond het Piazza Duomo aan oever van het Comomeer. Como was ooit een Romeins fort en werd in de middeleeuwen ommuurd en voorzien van wachttorens. De Romeinse en middeleeuwse geschiedenis zijn nog steeds terug te zien in sfeervolle straten en pleinen van de stad.

Vanuit het centrum rijdt een kabeltram de steile berg op naar Brunate dat schitterend uitzicht biedt op het Comomeer. Voor wie in Como blijft en ook iets van de omgeving wil zien is het hotel ook ideaal gelegen op 400 meter van het treinstation met rechtstreekse treinen naar Milaan.

Het hotel heeft kamers voor 1 tot 4 personen. De kamers zijn voorzien van ontbijt en gratis wifi. Ook heeft het hotel een eigen parkeerplaats maar hiervoor is reserveren verplicht.

In dit hotel mag je in overleg ook je hond meenemen. Op 300 meter van het hotel ligt een supermarkt.

Een van de beroemdste Comaschi was Alessandro Volta, die zijn naam gaf aan de Volt, de natuurkundige eenheid voor elektrische spanning.

Reviews lezen Fantastisch – reviews lezen