hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
hotel comomeer
Prijzen & boeken » 

Sfeervol hotel aan de oever van het Comomeer en in het hart van het prachtige plaatsje Bellagio.

    • Plaats: Bellagio (Comomeer)
    • Type: historisch pand
    • Voorzieningen (o.a.): restaurant, terras, wifi
    • Ligging: direct aan de oever van het Comomeer
    • Bijzonder: gelegen aan de gezellige lungolango vol bedrijvigheid
Dit sfeervolle hotel wordt gerund door de familie Leoni. Het heeft een perfecte ligging als je toe bent aan paar gezellige dagen in een gezellig Noord-Italiaans plaatsje dat vanuit Nederland gemakkelijk te bereiken is met de auto of het vliegtuig.

Bellagio is één van de mooiste plaatsjes aan het Comomeer. In de vroegere tijden lieten rijke adellijke families hier hun buitenhuizen bouwen. Hiervan zijn er aan het hele Comomeer nog veel te vinden en de meest bijzondere zijn tegenwoordig musea en zeker een bezoekje waard. In Bellagio vind je de beroemde Villa Melzi. Componist Franz Liszt verbleef hier enige tijd en schreef enkele van zijn pianostukken.

In het hele centrum van Bellagio is deze glorie uit voorbije tijden nog terug te zien. De statige gebouwen aan de oever van het Comomeer zijn de afgelopen decennia hotels en restaurants geworden met gezellige terrassen direct aan het water. Smalle trapstraatjes leiden van de ‘lungolago’ naar het hoger gelegen oudere deel van het plaatsje met de Romaanse San-Giacomo kerk.

Dit hotel is een van de prachtige gebouwen die de afgelopen jaren zijn omgebouwd tot hotel. Het ligt direct aan het Comomeer recht tegenover de boothalte waar een veerpont je naar de eveneens prachtige en sfeervolle plaatsjes Menaggio en Varenna brengt.

Het hotel heeft een gezellig terras met uitzicht op het meer en op de vertrekkende en arriverende veerboten en andere bootjes. Het restaurant van het hotel ligt op de eerste verdieping en biedt prachtig uitzicht. Het restaurant is open voor de lunch en het diner en serveert gerechten en de Italiaanse en internationele keuken.

Het hotel heeft zelf geen zwembad maar biedt zijn gasten gratis toegang to het buitenzwembad van de Bellagio Sporting Club op 1,5 kilometer afstand van het hotel.

Het hotel heeft 42 kamers (sommige met uitzicht op het meer) en wordt geleid door Jane en Luca Leoni en hun 3 zonen.

Reviews lezen Heerlijk – reviews lezen