hotel venetie
Sfeervol hotel Venetie
Sfeervol hotel Venetie
Sfeervol hotel Venetie
Sfeervol hotel Venetie
Sfeervol hotel Venetie
Sfeervol hotel venetie
Prijzen & boeken »

Hotel Venetie met een sfeervolle binnentuin in een gerestaureerd klooster in de wijk Cannaregio op 2 kilometer van het San Marco Plein.

  • Stad: Venetie (Noord-Italie)
  • Type: klassiek hotel
  • Voorzieningen: bar, tuin
  • Ligging: 2 km van San Marco, nabij vaporetto-halte
  • Bijzonder: gerestaureerd klooster

Dit hotel is gevestigd in een gerestaureerd klooster. Het ligt in de rustige wijk Cannaregio in Venetië op maar 100 meter van het treinstation Santa Lucia. Het hotel heeft een grote binnentuin met een bar.

Cannaregio is een van oorsprong elfde eeuwse wijk in het centrum van Venetie. Het is een wat dynamische wijk die grenst aan het Canal Grande en ook het joodse ghetto ligt in deze wijk. Groot voordeel is dat je hier even kunt ontsnappen aan de toeristenmassa’s en er daardoor ook goede maar betaalbare restaurants en ‘geheime’ bezienswaardigheden, pleintjes en straatjes kunt vinden.

Vanuit Cannaregio loop je in 20-25 minuten naar het San Marcoplein maar op 5 minuten lopen van het hotel ligt ook een halte van de vaporette, de boot naar de binnenstad (boothalte Ferrovia).

Hotel is gevestigd in het voormalige Monastero dei Frati Carmelitani Scalzi di Venezia (Klooster van de Ongeschoeide Karmelieten van Venetie) met een eeuwenoude traditie van gastvrijheid. Waar vroeger de eetzaal van de monniken was, bevinden zich nu de bar en lounge. De originele houten lambrisering is hier nog bewaard gebleven.

Het hotel heeft 50 kamers met een klassieke inrichting en voorzien van een moderne badkamer, minibar en satelliet-TV. In het hele hotel is gratis WiFi beschikbaar.

’s Zomers wordt het ontbijt in de tuin geserveerd, maar een heerlijk ontbijtje op bed kan ook.

Reviews lezen Heerlijk – reviews lezen

Prijzen & boeken »